fredag 8 februari 2013

ISDROTTNINGEN


ISDROTTNINGEN, Kathrine Hopkin!

Nu dycker hon upp i affärenar! Genomskinligt som kinesisk Ming-porslin, men, är en riktig tuffing.

Själv har jag henne på glasverandan, sålänge vädret är omkring -3,  men blir det kallare kommer hon in.
Kan verkligen rekommendera henne. Blommorna står i "veckor" i lite kyla på verandan.


6 kommentarer:

  1. Så vacker hon är! Jag önskar attjag hade en glasveranda där jag kunde ställa henne, men dessvärre har jag inte det, bara varma fönsterbrädor.
    Vad gör du med henne när hon har blommat klart? Kan du gräva ner rotknölarna utomhus fram till nästa vinter?

    SvaraRadera
  2. Då hon blommat klart gräver jag ner lökarna på ett soligt ställe! Soligt därför att hon kommer tidigare än krokus. Skulle det börja snöa och bli kallt igen så klara hon av den perioden eftersom hon ju växer på ett soligt ställe - och, jag ser henne från köksfönstret. Ett dramatisk skådespel; först är hon som en isigt glaspinne, sedan då solen kommer högre upp, tinar hon och blir gudomligt vacker, genomskinligt som chinesisk Ming-porslin. Önskar jag hade dina fotokunskaper och utrustning just då.

    Men, är det ingen sol på en vecka, och vädergudarna är vrånga, så får hon stå där som en isstod, hon klara av det!Hon klara av kölden då hon kommer från snöhöljda berg med isiga vindar från Azerbadjan!

    Att jag har henne i glasverandan beror på att jag från mitt köksfönster ser henne var gång jag lyfter blicken från arbetsbänken, sånt gillar jag margareta

    SvaraRadera
  3. Fantastiskt vacker! Aldrig sett faktiskt. Jag visste inte att Iris kunde klara minusgrader. En sån vill jag också ha till min glasveranda.

    SvaraRadera
  4. Skulle tro att du få se den i någon blomaffär i Sollentuna centrum! Brukar komma deen här tiden på året och står bland pärlhyazinter och krokus

    margreta

    SvaraRadera
  5. Vilken underbar blomma! Jag har aldrig sett den förut. Färgerna är så milda och stillsamma. Tack för att du delade med dig av henne!

    Kram, Lisa

    SvaraRadera
  6. Har du tur kan du hitta henne i kruka den här tiden på t ex netto. 19.90:- bra pris tycker margareta

    SvaraRadera