lördag 28 februari 2015

LIVSNJUTARE

Målet med livet är att njuta av det.

Reklamen som följer med morgontidningen i brevlådan "Möbler för livsnjutare"

Reklambyrån tror fullt  riktigt att "livsnjutare" är ett ord som ger positiva assocciationer och förhoppningsvis och  ger många besökare i möbelvaruhuset för utemöbler.

Det intressanta är att ordet livsnjutare" här visas upp som det positiva det är. Alltför ofta märks
 de budskap vi kan hämta från vår  massmedia av elände och krav  Vi "ska äta vår mat i anletetssvett" är fortfarande en delvis lutheransk prägel. Budskapet är att det bara är fel på oss  och falska idealbilder presenteras hur vi ska se ut och hur vi ska leva.

När får vi en  lång artikelserie om de personer som bäst njuter av livet och vad gör de  för att njuta.

Att njuta av livet är något man måste lära sig.  En njutning för ungdomar som får sitt första arbete skulle kunna vara att gå till sitt arbete på morgonen och veta att man kommer att klara dagen lyckad  genom att man har förberedd sig väl kvällen innan, som t ex att lägga fram kläderna man ska ha på, gå och lägga sig i tid så man är utsövd.  T ex.





5 kommentarer:

  1. Underbar klädsel på den soffan! Och jo, men jag tycker faktiskt att jag läser om just människor som lyckas hitta sin ekvation för att få det liv de vill ha. Och det behöver inte handla om karriär och massor av pengar, utan om att ha tillräckligt för att kunna göra det man vill. :-)

    SvaraRadera

  2. Lyllo den som har hittat sin livsnjutning

    SvaraRadera
  3. Att njuta av livet handlar nog inte så mycket om vilka möbler man har utan det finns nog i de små tingen som man kanske inte ser för att man har så bråttom med att tjäna pengar för att köpa nya prylar.

    SvaraRadera
  4. Jo, att ligga på sofflocket dagen i ända är väl knappast något livsnjuteri.

    SvaraRadera
  5. men med en härlig bok och ett glas Rött är det väl ok/

    SvaraRadera