måndag 9 februari 2015

den STORA scenförändringen

ETT tu tre och äntligen...



utan att fråga SMHI, drog vår herre undan ridån av disgrå tät vävnad som hängt över sjön. Scenens viddar flödar av gulvit intensiv ljus. Nästan som i fjällen.

Vintersolen den så sällsynta koppla på hellyset för ett tag. Rasslande gulbrun vassrugg och isviden ligger fri och solrosa,  då vi med termos inta bryggan, bredvid Hasses sköna  snipa försänk i djup säsongsvila.  Självklart , det är Totte som sitter ute på isen och pimplar. Kanske stekt abborre senare. Den stekts till lunch. Abborre mår bäst av att stekas direkt och får inte var i luften mer än 3tim. , säger Totte som vet.







6 kommentarer:

  1. Nja när det är vinter och kallt klarar sig nog abborren utomhus mycket längre än så. Jag börjar också längta efter abborre men kinabror kommer snart hem och då blir det nog fisk ofta igen.

    SvaraRadera
  2. Exklusiv äta så färsk abborre mitt i vintern -

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  4. Aborrevårsol och de övriga orden; blir glad!

    SvaraRadera