torsdag 13 augusti 2015

mat mat mat



Snygg va!



Aubergin; för nu har jag kommit på att jag vet hur man tillagar Aubergin.

Ungsbakad..

Skär längsmed i avlånga bitar, c:a 2 fingersbredd          .OBS, OBS  låt skalet var på.

Lägg i oljad form, strö på salt i formen, jokka runt medd bitarna tills allt är salt-oljiga.

In i ugnen, 200 grader, 40 min  - man får pröva -  ta och jokka runt lite då och då i formen, akta fingrarna - varmt - .

(OBS: Du ska inte ta bort skalet på Aubergin, det är den som ger aromen.)

När Aubergin är krispig är den klar.





 

2 kommentarer:

  1. Aubergine är mycket gott, som ugnsbakad eller att göra en gratäng av. Har du odlat den själv kan jag undra? Försöker ta mig tillbaka till bloggandet, men med dessa fantastiska sommardagar blir det mest tid sena kvällar. Ha det gott! kram

    SvaraRadera
  2. Så vackert att se på. Aubergin är svår att ståemot då man kommer till grönsaksdisken.
    Man vill inte gå in på kvällarna som är så fantastiska. /margareta

    SvaraRadera