torsdag 26 januari 2017

Bakgrundsljuden som är gemytlighetsfaktorn

När världen ter sig allmänt bister på sina håll, får man glädjas  åt de vardagliga  fenomen  som finns runtomkring en  då man går hemma och skrotar.

Tystnad i all ära, men det finns ljud som sälllan går att få nog av och som är sådär trivsamma att man mår bra  ända in i själen  när de hörs någonstans i bakgrunden.
 Lyss t e x till dessa stämmningshöjare:

Gurglandet  från en kaffebryggare - gärna i kombination med doften från ett nyöppnat kaffepaket -  och sedan porlandet då bryggden hälls upp i en kopp.
Den där djupa sucken voven drar till med precis då  innan  han  slumrar till i kökssoffan.
Snöplogen, eller sopbilen,  utanför huset i gryningen en dag när man själv slipper gå upp.
Prasslet av en morgontidning då ingen har bråttom någonstans
En lagom vinande vinterstorm på utsidan av fönsterrutan.
/Jepp  - margareta4 kommentarer:

 1. Ja så är det och det vardagliga och trivsamma känns extra mysigt och tryggt på vintern de dagar jag inte behöver sticka ut näsan. Tacksam över en varm lya när så många runtom i världen inte har det.

  SvaraRadera
 2. Jag gillar spraket av eld i vedspisen och hackspetten som börjar hacka så smått nu och kaffepannan som kokar men inte vinden som viner för då vet jag att något går sönder ute och att träd faller över vägen och andra förtretligheter som det alltid blir när det stormar.

  SvaraRadera
 3. Försöker återskapa min logglista som försvunnit och då kom jag till ditt trevliga inlägg om mysiga ljud i hemmet. Det är skönt att vara inne då speciellt med det konstiga vinterväder vi har haft. Hej.

  SvaraRadera
 4. Tacksam över en varm lya när så många runtom i världen inte har det.


  หีฟิต

  SvaraRadera