PANNKAKOR OCH TRANBÄRSSYLT
Man tagar och gör en pannkakssmet.
Ni vet sen ni var 10år så.
Man köper ett paket paket djupfrysta tranbär . Tinar direkt i en kastrull och har lagom mycket socker till. Tranbär ska smaka syra och inte socker.
Nå. Tag vispgrädde ; vispa kraftigt. Ja, ni vet hur man gör - eller hur?
Tranbärssylten är som bäst när den inte är skvalpigt utan saftar sig tjockt. Man kylar den en aning i en springa vid köksfönstret. Grädden ska var flufig konsistens.
Lägg en generös strimla tranbär mitt i pannkakstårtan. Klicka ut den vispade grädden på randen!
Låter mycket gott och tranbär är å nyttigt ockå!
SvaraRaderaDet blir väl till att plocka tranbär då och det brukar finnas många men man måste vänta till långt inpå hösten
SvaraRaderaHjortronsylt , som på engelska heter Cloudbeery, "Molnbär"ett sånt vackert namn. alla prata hjortronsylt -- men jag vill ta fram tranbärssylt som mognar senare och då man plockar bäret ligger det en tunn tunn hinna is på kärret, färgen som är rubinröd.
SvaraRadera