fredag 21 augusti 2015

hjortonsylt, eller?

PANNKAKOR OCH TRANBÄRSSYLT

Man tagar och gör en pannkakssmet.

Ni vet sen ni var 10år så.

Man köper ett paket paket djupfrysta tranbär . Tinar direkt i en kastrull och har lagom mycket socker till. Tranbär ska smaka syra och inte socker.

Nå. Tag vispgrädde ; vispa kraftigt. Ja, ni vet hur man gör - eller hur?

Tranbärssylten är som bäst när den inte är skvalpigt utan saftar sig tjockt. Man kylar den en aning i en springa vid köksfönstret. Grädden ska var flufig konsistens.

Lägg en generös strimla tranbär mitt i pannkakstårtan. Klicka ut den vispade grädden på randen!


3 kommentarer:

  1. Låter mycket gott och tranbär är å nyttigt ockå!

    SvaraRadera
  2. Det blir väl till att plocka tranbär då och det brukar finnas många men man måste vänta till långt inpå hösten

    SvaraRadera
  3. Hjortronsylt , som på engelska heter Cloudbeery, "Molnbär"ett sånt vackert namn. alla prata hjortronsylt -- men jag vill ta fram tranbärssylt som mognar senare och då man plockar bäret ligger det en tunn tunn hinna is på kärret, färgen som är rubinröd.

    SvaraRadera